Про вас нагадають нащадкам високі і сильні дерева…

19 жовтня жителі села Прохорівка (Черкаська область) у сільському парку посадили декоративні дерева та кущі, створивши Алею пам’яті воїнів, які загинули в АТО. На акцію, організовану сільською радою, вийшли учасники АТО та їхні родини. Напередодні територію навколо пам’ятного знаку прохорівчанам, які загинули, захищаючи Україну від агресора, вимостили тротуарною плиткою та встановили флагшток з державним прапором України. Разом із прохорівчанами у суботнику взяла участь президент групи компаній «Петрус», засновниця Благодійного фонду «Разом», меценатка Людмила Русаліна.

Декілька тижнів тому під час святкування Дня села в Сушках, Людмила Русаліна відвідала сільський парк у Прохорівці. Тоді сільський голова Віталій Дошка звернувся до меценатки із проханням допомогти впорядкувати пам’ятний знак землякам, загиблим в АТО. Людмила Володимирівна погодилася взяти участь у цій справі й надати фінансову допомогу на придбання будівельних матеріалів. Тоді ж було вирішено закласти біля пам’ятного знаку алею. За декілька днів, заручившись підтримкою Людмили Русаліної, Віталій Дошка замовив матеріали для благоустрою, а ще через два тижні навколо пам’ятника було укладено плитку та встановлено флагшток.

Частину саджанців, а саме катальпи й сумах (оцтове дерево), які цього дня висаджували в парку, було придбано за кошти, надані меценаткою. Туї та інші саджанці надали працівники Прохорівського лісництва.

– Вирішили посадити Алею пам’яті на честь наших односельців, які віддали життя за свободу України – Сергія Михайлика та Богдана Кикотя, – розповідає Віталій Дошка. – Запросили взяти участь у цій акції наших воїнів АТО, їхні родини, батьків, дружин. Присутні тут і батьки загиблого Сергія Михайлика. Декілька дерев посадила з прохорівчанами і Людмила Русаліна.

Коли роботи були закінчені, Віталій Дошка запросив односельців до пам’ятника, аби подякувати всім, хто взяв участь в акції, та надати слово гості – Людмилі Русаліній. Вона зі свого боку також подякувала всім, хто прийшов впорядкувати сільський парк і посадити дерева:

– Я хочу побажати, аби більше ніколи у вашому селі не довелося встановлювати пам’ятники загиблим на війні односельцям. Хочу побажати кожній родині миру, аби в щасті виховували дітей, аби бавили онуків і правнуків, і пам’ятали тих, хто боронив нашу землю від ворога.

Після того Віталій Дошка запросив усіх присутніх до столу, де вже чекала навариста козацька каша.

Під час обіду, спілкуючись із меценаткою, жителі Прохорівки розповіли, що в селі бракує майданчика для найменших жителів села та дітей, які приїздять у гості до бабусь і дідусів. Людмила Русаліна не залишила без уваги це питання й запропонувала прохорівчанам разом облаштувати дитячий майданчик для сільської дітвори навесні наступного року.

Поширити у соцмережах: