«Місія Благодійного Фонду «РАЗОМ» – об’єднати всіх прогресивних, талановитих, небайдужих і патріотично налаштованих українців для спільної системної роботи на благо нашої Держави, з метою РАЗОМ підтримувати цікаві культурні, мистецькі, наукові та освітні проекти і РАЗОМ будувати Нову Мирну Багату та Квітучу Україну!»

Людмила Русаліна народилася у Києві в сім’ї видатних науковців: батько – академік Національної академії наук України, всесвітньо відомий кібернетик Володимир Михалевич, мати – відомий математик Маргарита Дієсперова. З раннього дитинства дівчинка серйозно займалася балетом, гімнастикою та іноземними мовами, захоплювалася літературою та малюванням, демонструючи неабиякі таланти. Саме родом з дитинства велика любов до Мистецтва, що стала провідною зіркою дорослого життя.

Майбутній меценат на «відмінно» закінчила спеціалізовану фізико-математичну школу у столиці, а потім Київський національний торговельно-економічний університет за спеціальністю «Економіст», другу вищу освіту здобула у Національній академії державного управління при Президентові України. Як краща студентка, пройшла суворий конкурс і декілька років працювала у першому українському зовнішньо-торгівельному об’єднанні «Укрімпекс» при Кабінеті Міністрів України.

Після народження перших двох дітей вирішила відкрити свою справу. У 1992 році заснувала перше приватне підприємство, що на сьогодні перетворилося на успішну багатогалузеву групу компаній «Петрус», яка займається виробництвом продуктів харчування, проектами у сфері нерухомості, імпортом, експортом і динамічно розвивається.

З перших років підприємницької діяльності почала займатися благодійністю та меценатською діяльністю, ініціювала й підтримала більше тисячі соціальних і культурних проектів, насамперед спрямованих на допомогу дітям.

 

Людмила Русаліна: «Вперше побачила, як жінка від душі допомагає іншим на прикладі Людмили Кучми. Ми разом відвідали дитячий будинок у Черкасах і я була просто вражена і захоплена її діяльністю у фонді «Україна – дітям», потім я декілька років очолювала Черкаське відділення цього благодійного фонду. Для себе я зрозуміла, що хочу допомагати дітям-сиротам і дітям у складних життєвих обставинах, зробити їхнє життя кращим, додати радості, сприяти втіленню їхніх прагнень і мрій».

Інвестуючи зароблені кошти у розширення виробництва, нове сучасне обладнання та нові робочі місця, Русаліна розвивала свій бізнес і почала долучатися до національних культурних та меценатських проектів. Група компаній «Петрус» має виробничі потужності у Черкаській області, тому не дивно, що свою меценатську і благодійну діяльність Людмила Русаліна починала саме у Черкаському краї, допомагаючи дитячим будинкам, школам-інтернатам, багатодітним сім’ям, багато років підтримуючи Черкаський музично-драматичний театр ім. Тараса Шевченка, Черкаський ляльковий театр і культурні події на Черкащині – Фестиваль чорнобривців у Золотоноші, грандіозний Фестиваль Святого Миколая у Чигирині, Канівський кінофестиваль і багато інших.

Глибоко розуміючи соціальну відповідальність бізнесу перед суспільством, Людмила Володимирівна відкрила благодійний фонд імені її батька, академіка Михалевича, що підтримує інноваційні проекти українських вчених: запуск першого українського наносупутника «Політан-1», створення вітчизняного безпілотного авіаційного комплексу «Спектатор» для потреб Збройних Сил України, підтримка щорічного фестивалю молодіжних інноваційних проектів «Sikorsky Challenge», реалізація розробок у сферах кібернетики, інформаційної безпеки, космонавтики та безпілотної авіації, медицини, екології, сільського господарства, космічної та оборонної промисловості.

Для системного розвитку культури та мистецтва в Україні, підтримки талановитих дітей, допомоги дітям з особливими потребами, дітям-сиротам, багатодітним родинам Людмила Русаліна створила Всеукраїнський благодійний фонд «РАЗОМ».

«Як мати п’ятьох дітей, я чудово знаю, наскільки цінна любов і підтримка для кожної дитини, як важливо створити сприятливі умови для розвитку та реалізації потенціалу всіх українських дітей. Щасливі і талановиті діти – це успішні та гармонійні дорослі, які творитимуть нову – справедливу та квітучу Україну!»

Щороку Людмила Русаліна підтримує десятки соціальних, культурних і мистецьких проектів, що стали знаковими для українського суспільства: фестиваль для талановитих дітей-сиріт «Щасливі долоні», Всеукраїнський проект арт-реабілітації для дітей із прифронтової зони «Україна очима дітей АТО», спільні з Мариною Кінах благодійні заходи для дітей з особливими потребами, численні всеукраїнські та міжнародні фестивалі юних талантів – «Країна щасливих дітей», «Надія Нації», «Міні Міс і Містер України», «Світ талантів», «Святкова подорож зими». Людмила Володимирівна стала меценатом сучасної постановки знаменитого балету «Жізель» хореографа Раду Поклітару, балетів «Спартак» і «Лебедине озеро» за участю світових зірок, кінофестивалю «Молодість» та Українського павільйону на Каннському кінофестивалі у 2018 році, мистецьких акцій «Менухін 100» «Здоров’я, стиль і мода», «Київські лаври», «Я козачка твоя, Україно», «Тарасова гора» – цей перелік щотижня поповнюється новими суспільно корисними справами.

Відповідаючи на виклики часу, Людмила Русаліна закликає сьогодні всіх прогресивних, талановитих, небайдужих і патріотично налаштованих українців об’єднатися для спільної системної роботи на благо нашої Держави: РАЗОМ підтримувати цікаві культурні, мистецькі, наукові та освітні проекти і РАЗОМ будувати Нову Мирну Багату та Квітучу Україну!

Поширити у соцмережах: