Останній місяць літа відзначений неординарною культурною подією: 17-19 серпня в серці України, біля підніжжя Тарасової гори, пройшов ІІІ Канівський міжнародний кінофестиваль ім. Юрія Іллєнка. Під час кінофоруму публіка відкрила для себе нові імена у сучасному українському та зарубіжному кіно та високо оцінила творчість учасників «Канівфесту». Офіційним спонсором ІІІ Канівського міжнародного кінофестивалю виступив преміальний горілчаний бренд Status. Меценатом фестивалю стала президент групи компаній «Петрус» Людмила Русаліна.

До конкурсної програми кінофестивалю увійшли 23 стрічки, переможців визначали у п’яти номінаціях. Лідером серед ігрових фільмів став трилер «Ілюзія контролю. Початок». Режисером і сценаристом фільму виступив Владек Занковскі – режисер, продюсер, сценарист з 18-річним досвідом виробництва реклами і кіно в Великобританії, Ізраїлі та Україні. На закритті кінофестивалю стрічка «Ілюзія контролю. Початок» була відзначена грошовою нагородою в 10 000 грн від президента групи компаній «Петрус» Людмили Русаліної.

«Ігрове кіно – наймасовіший жанр. До того ж, його гостро не вистачає в українському кінематографі. Ми захоплено переглянули всі стрічки-номінанти. Це так надихає – після десятиліть «культурного голодомору» побачити живе, відповідне світовому контексту українське кіно», – зазначила, звертаючись до глядачів, меценат Людмила Русаліна. Вона закликала молодих митців не відкладати свої творчі плани на завтра і побажала, щоб Канів став для них трампліном на шляху до Канн. І, врешті-решт, першим щаблем на сходах, що ведуть до статуетки «Оскара».

Слід зазначити, що Людмила Русаліна є «хрещеною мамою» значного переліку культурних проектів. Завдяки її опіці українська публіка побачила сучасну постановку балету «Жизель» хореографа Раду Поклітару, балет «Спартак» спалахнув на столичній сцені у виконанні зірок світової величини. Кінематограф традиційно входить до сфери уваги Людмили Русаліної, яка постійно підтримує українське представництво на кінофорумі у Каннах і виступає меценатом міжнародного кінофестивалю «Молодість».

Детальніше про подію читайте у ЗМІ:

https://www.segodnya.ua/ukraine/illyuziya-kontrolya-nachalo-poluchila-nagradu-ot-lyudmily-rusalinoy-1164887.html

http://zlatogor.ua/ua/news/45-status-sponsor-kanivskogo-kinofestyvalu/

Поширити у соцмережах: