На літній відпочинок до Золотоноші традиційно завітала група дітей з прифронтової Авдіївки.

Цю радісну подію називають яскравим прикладом консолідації українського суспільства у справах колективної допомоги співвітчизникам, які опинились у скруті. Як завжди, Золотоноша приймала юних авдіївців, якісно підготувавшись та залучивши всі сили – від освітян і посадовців до представників бізнесу, які вирішили приєднатися до такої ініціативи.

Саме завдяки підтримці небайдужих підприємців двотижневий відпочинок у Золотоноші став для 25 дітей напрочуд яскравим, веселим і насиченим. Серед благодійників варто відзначити мецената Людмилу Русаліну, яка повністю забезпечила дітлахів солодощами та бісквітною продукцією на весь час перебування. Золотоноша для мецената вже давно стала близькою та рідною: тут більше сотні років працює завод «Златогор», що входить до групи компаній «Петрус», очолюваної Людмилою Русаліною.

З самого початку своєї бізнес-кар’єри Людмила Русаліна вважає благодійність духовною потребою та невід’ємною частиною свого життя. Так, взимку меценат вкотре підтримала міжнародний конкурс-фестиваль для талановитих дітей-сиріт «Щасливі Долоні», для якого фактично стала «хрещеною мамою». Людмила Русаліна активно надає підтримку всеукраїнському проекту «Україна очима дітей АТО»: завдяки їй діти з прифронтової зони пройшли арт-реабілітацію на Закарпатті та Буковині й створили виставки своїх малюнків. Зазвичай Людмила Володимирівна не афішує свою благодійну діяльність, але цього разу погодилася поділитися своїми думками щодо таких ініціатив.

«Тема дітей має стати пріоритетною для нашої країни. Діти – наше майбутнє, вони виростуть такими, яким буде суспільство довкола. Звісно ж, я з радістю взяла участь в акції у рідній мені Золотоноші. Тим більше, що ваше місто в цьому плані робить дійсно важливу справу», – коментує приїзд дітей Людмила Русаліна.

За останні півроку меценат підтримала більше тридцяти благодійних і культурних проектів, що спрямовані насамперед на допомогу дітям. Одні з останніх – ювілейний арт-фестиваль «Міні Міс & Містер України 2018», щорічний фестиваль дитячих талантів «Надія Нації 2018» та благодійна акція «Планета дитинства» до Дня захисту дітей. Серед інших – Міжнародний фестиваль «Світ талантів», Дитячий фестиваль моди і таланту «Міні Міс Кияночка 2017», День іменинника «З теплом у серці» для дітей з особливими потребами, соціально-культурний проект «Місія Святого Миколая» для дітей із прифронтової зони, грандіозний Фестиваль Святого Миколая у Чигирині, благодійний захід для дітей «Святкова подорож зими» та багато-багато інших.

«Мені приємно бачити, що у Золотоноші чудово вміють гуртуватись і організовувати благодійні заходи, це варте уваги і поваги. На податках і робочих місцях справа не повинна закінчуватись. Можеш – допоможи. Особливо, коли мова йде про дітей, а надто – дітей у складних життєвих обставинах», – пояснює свою участь меценат.

Багато років Людмила Русаліна активно сприяє розвиткові культури. Недавно вона виступила меценатом Міжнародного кінофестивалю «Молодість ‘47» та меценатом Українського павільйону на знаменитому Каннському кінофестивалі. Щороку підтримує культурні заходи у Золотоноші: мова йде, зокрема, про традиційні святкування Дня міста, Всеукраїнський фестиваль юнацької патріотичної пісні, Фестиваль чорнобривців та низку інших ініціатив у сфері культури та дозвілля. Меценат запевнила, що на цій події увага до Золотоноші не завершиться, а попереду ще буде чимало приємних та креативних сюрпризів для місцевих дітей.

Поширити у соцмережах: