У Красенівці на Чорнобаївщині відбувся турнір пам’яті українського атлета Івана Піддубного, приурочений до 150-річчя з дня його народження. Безліч відомих і шанованих гостей прибуло з різних куточків України – політики і бізнесмени, представники духовенства, очільники Золотоніщини, Уманщини, голови ОТГ. Титулований чемпіон попередніх турнірів з Полтавщини Євгеній Савєта прийняв із рук олімпійського чемпіона Андрія Хіміча факел і запалив вогонь змагань, а визначні спортсмени різних поколінь підняли на флагшток прапор свята богатирської сили. Протягом дня спортсмени змагалися і давали показові виступи, щоб популяризувати боротьбу, як вид спорту; старостати громади організували Спаський ярмарок, на якому в палатках-куренях були представлені різні смаколики: фрукти-овочі, випічка, м’ясна продукція, традиційні українські страви і напої. Гості свята відвідали Красенівський музей історії села ім. І.М.Піддубного, криницю, з якої, за переказами старожилів, пив цілющу воду майбутній богатир, виставки талановитих майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, атракціони, розважальні заходи тощо.
Увечері традиційно найбільший інтерес викликало багатирське шоу «Найсильніша людина свята», за результатами якого переможцем вчетверте став житель Красенівки Роман Науменко, вкотре довівши – не перевелися ще українські богатирі на малій Батьківщині «чемпіона чемпіонів» Піддубного. Солодкі подарнуки для свята надав Благодійний фонд “Разом”.
Завершалося свято благодійним аукціоном з продажу картин із зображеннями відомого борця, кошти від продажу яких підуть на лікування 6-річному Артему Івлєву з Чорнобая. Д А окрасою вечірньої програми став концерт виконавців та колективів Чорнобаївщини, Золотоніського МБК і запального та талановитого молодіжного гурту «Black list», під композиції якого присутні не змогли втриматися і організували міні-дискотеку прямо біля сцени.
Поширити у соцмережах: