Учора у Черкасах відбулася знаменна подія під патронатом ГО “ЧОГО” Життя без бар’єрів” та волонтерської ініціативи Центр гостинності – звіт волонтерського руху “Нема самотніх”.

На час карантинних заходів у Черкасах та області стартував проект «Нема самотніх». Він покликаний підтримати тих, хто через карантин залишився фактично відірваним від світу – людям похилого віку та людям з інвалідністю.

За умов, коли далеко не всі магазини працюють, громадський транспорт фактично недоступний, а в аптеки стоять великі черги, більшість із них не в змозі самотужки купити необхідні продукти та забезпечити себе мінімальними потребами: ліками, обслуговуванням тощо. Організували цей рух черкащанки Ірина Хорошаєва, Юлія Іщенко, Марина Гурьянова, Леся Валяєва та Олена Гавриш.

– «Нема самотніх» – це об’єднання небайдужих черкасців. Наша мета – допомагати самотнім літнім людям та людям з інвалідністю, організувати їм закупівлю та доставку всього необхідного на час карантину, щоб не наражати їх на небезпеку, – розповіла Леся Валяєва. – Ці люди і без того потребують постійної допомогти та підтримки, а зараз – тим більше. Це ще один іспит на людяність, який нині складає кожен із нас. У ці непрості часи ніхто не має лишитися на самоті.

Волонтерки об’єднали владу, бізнес, меценатів, благодійників на період карантину та допомагали тим, хто цього потребував. Учора ж  відзвітували про роботу і подякували тим, хто був з ними поряд. Свою подяку отримав і БФ “Разом”. За словами засновниці фонду Людмили Русаліної “Є люди, які в потрібний момент з’являються у потрібному місці. Одна з таких – Леся Валяєва. Від початку карантину ця, на перший погляд, тендітна та сором’язлива молода жінка, не сиділа склавши руки, не боялася про власне здоров’я, а допомагала тим, хто в скруті. Саме вона об’єднала друзів, однодумців, владу, бізнес, волонтерів, просто не байдужих містян, які від початку карантинних заходів допомагали людям, що опинилися в зоні ризику. Черкащина – чудовий приклад соціального партнерства, де немає байдужих, а, отже, – менше самотніх….
COVID-19 навчив нас бути милосерднішии, навчив нас бути добрішими…а волонтери іще раз довели, що щиросердним бути легко та модно😉

Поширити у соцмережах: