Напередодні Великодніх свят профспілкова організація Золотоніської багатопрофільної лікарні разом із міською владою Золотоноші та місцевими благодійниками підготували для пенсіонерів – ветеранів праці медичної галузі – продуктові набори. Зважаючи на ситуацію, що склалася у нашій державі, люди старшого покоління наразі потребують неабиякої допомоги – як матеріальної, так і моральної.

Ось що про цю благодійну акцію Золотоноша.City розповіла голова профспілки РБЛ Наталія Сердюк:

– Завдяки благодійному фонду «Разом» мецената Людмили Русаліної, міському голові Віталію Войцехівському, представникам маркету «АТБ» та «Златогору» ми зібрали та розвезли по домівках набори найнеобхідніших продуктів харчування колишнім працівникам лікарні. Ми відвідали 30 малозабезпечених пенсіонерів, життя яких нині не дуже радісне, бо за плечима – довгі роки життя і втрата здоров’я. Для них така допомога вкрай необхідна. Люди розчулені увагою і дякували за подарунки, бо живуть дуже скромно. Скільки років пропрацювали, а мають мізерну пенсію, особливо, ті, хто вже давно пішов на заслужений відпочинок. Влітку фінансово трохи легше, коли не треба платити за комунальні послуги, а зиму важко переживають, адже не кожен має право оформити субсидію. Доводиться економити на продуктах, щоб було чим заплатити за газ. Важко також і людям з інвалідністю, які не ходять або ж ледве рухаються по квартирі та потребують догляду. Добре, якщо рідні поруч, а у кого їх немає чи далеко, живеться несолодко.

Ветерани праці не приховували своєї радості і зазначили, що продуктів їм вистачить на кілька місяців, а деякі говорили, що й на пів року. Слова подяки почули від колишньої завідуючої протитуберкульозним відділенням Катерини Філімонової, медсестри стоматології Раїси Коляди, медсестри зубопротезного відділення Антоніни Шепель, колишнього хірурга Андрія Пилипенка, ‘рентген-лаборанта Ніни Корнієнко, завідувача господарською частиною лікарні В’ячеслава Горбатенка, онколога Майї Чорної, лора Федора Решетняка. Не скупилися на добрі слова і Валентина Строкань, Ніна Вареник, Віра Каптановська, Валентина Павленко, Валентина Беценко.

– Підтримку колишнім працівникам лікарні надаватимемо і надалі, – зазначила Наталія Сердюк. – Профспілкова організація разом із міською владою шукатимуть меценатів та волонтерів, які зроблять крок назустріч нужденним, щоб не тільки матеріально, а й морально підтримати у нелегкий період їхнього життя. Їм це зараз дуже потрібно.

Поширити у соцмережах: