Офіційна церемонія відкриття 48-го Міжнародного кінофестивалю «Молодість» нещоавдно відбулася в кінотеатрі «Київ». Укотре меценатом кінодійства стала відома благодійниця, бізнес-вумен, засновниця Благодійного фонду «Разом» Людмила Русаліна.

– Моє глибоке переконання: підтримувати молоді таланти та давати їм шанс проявити себе – це одне з ключових завдань соціально-відповідального бізнесу, – каже Людмила Русаліна. – А розвиток кіномистецтва й створення простору для творчості й вияву амбіцій молоді – це важливе завдання будь-якого культурного заходу. «Молодість» – одна з таких подій, яка створює такі платформи й тим дає потужний поштовх до дії іншим.

Фільмом-відкриттям фестивалю стала картина режисера і продюсера Біллі Вайлдера «Дехто любить гаряченьке»/Some Like It Hot (також відома під назвою «У джазі тільки дівчата»). Класичний голлівудський фільм за участі Мерилін Монро, Тоні Кертіса та Джека Леммона цього року відзначає своє 60-річчя. Американський кіноінститут назвав картину найкращою комедією всіх часів, а пісні, що увійшли до саундтреку, стали хітами.

Спеціальним гостем святкової церемонії відкриття став Пітер Ґрінвей. Режисеру було вручено «Скіфського оленя» за внесок у світове кіномистецтво.

Окрім трьох конкурсних програм в межах фестивалю будуть покази позаконкурсної програми: фестиваль фестивалів (фільми, що відзначилися на провідних світових кінофестивалях), українські прем’єри та інші.

Володар гран-прі «Молодості» отримає 10 тисяч доларів і статуетку «Скіфського оленя». Фестиваль триватиме до 2 червня.

Поширити у соцмережах: