Традиційний гумористичний благодійний проект «Ліга Сміху» відбувся днями у місті Золотоноша. Він зібрав понад 150 учасників з усієї країни, зіркових редакторів і тренерів, засвідчивши якісно новий рівень проведення заходу й підходу до статусу. Відтепер місцева золотоніська Ліга має статус відкритої, збираючи на своїй базі коміків з багатьох міст України. Проте, до всього, Ліга зберегла головну мету – благодійність. Тож усю виручку від продажу квитків, як і раніше, спрямовують на допомогу комусь із містян. Цього разу гумористи збирали на лікування місцевої школярки Олі Тупоти. Їм удалося «виручити» на допомогу дівчині понад 21тисячу гривень. Також до організації та повного фінансування проекту долучилася й відома меценатка, засновниця благодійного фонду «Разом» Людмила Русаліна. Вона ж стала і тренером для двох команд, що брали участь у Лізі.

– Це було і цікаво, і непросто водночас, адже бути тренером команд – чимала відповідальність перед учасниками команди і перед глядачами. Тим паче, ми не могли лінуватися, адже працювали заради великої мети – не просто розсмішити глядачів чи сподобатися суддям, а своєю працею допомогти зібрати кошти на лікування для тих,хто цього потребує. Благочинністю займаюся досить давно, як і з радістю завжди підтримую такі проекти, тому «Відкрита Ліга Сміху» стала ще однією сходинкою до того, що українці об’єднуються, аби РАЗОМ творити добро на славу своїй країні, – наголошує меценатка Людмила Русаліна.

Редакторами проекту стали двоє досвідчених гостей із Києва. Це – автори та актори скетчкомів «Країна У» і «Зірконавти» Сергій Бібілов та Ілля Дерменжи. Саме вони протягом місяця опікувалися місцевою Лігою, а впродовж останнього тижня ретельно здійснювали відбір конкурсантів на гала-концерт.

Левову частку організаційної роботи взяли на себе ведучий Андрій Купчин у парі зі своєю дружиною Анною Купчин. Не менш цікавим став і тренерський склад, котрий протягом сезону не лише вирішуватиме долю учасників, а й сам братиме участь у виступах. Цього разу таку місію взяли на себе переможець двох сезонів у якості тренера, міський голова Віталій Войцехівський, меценатка, засновник благодійного фонду «Разом» Людмила Русаліна, актор відомої лігосміхівської команди «30+» Іван Кухарчук, його колега із колективу «Ветерани космічних військ» Артем Дамницький, а також актриса театру та кіно, пародистка і всім відома Олька з найкращої комедії року «Скажене весілля» Інна Приходько.

У результаті фестивального відбору наразі сформовано 10 колективів, що протягом сезону виборюватимуть першість. Це команди «Кавомани» із Золотоноші та «Sha» із Києва (тренер – Віталій Войцехівський), «Довідник Стеля» із Черкас та «Старі клячі» із Золотоноші (тренер – Людмила Русаліна), «Поні в яблуках» із Полісся та чорнобаївський колектив «По-людськи» (тренер – Інна Приходько), «Одуванчик» із Ужгорода та «Дуракам закон не писан» із Ніжина (тренер – Іван Кухарчук), «Владимирский централ – Город северный»  із Чернігова та «Хвилюватись немає причин» із Черкас (тренер – Артем Дамницький).

Окремо судді та організатори відзначили і колективи, що не потрапили до регулярного сезону. Кубок Фестивалю цього вечора дістався золотоніській команді КАЧ, що свого часу була сформована на базі всім відомої «Активії» і вже встигла навіть взяти участь у Одеському фестивалі Ліги Сміху. Грошову ж премію отримала молодіжна енергійна команда «Кілька людей» із Тернополя.

Одна з координаторок проекту «Відкрита Ліга Сміху» в Золотоноші Мар’яна Ніщенко розповідає, що і команди, і організатори віддалися проведенню заходу на всі 100%, цілодобово перебуваючи на зв’язку, вирішуючи всі завдання (навіть найскладніші).

– Не можу не подякувати нашим спонсорам і партнерам: фонд «Разом» мецената Людмили Русаліної, ТМ «Світ ласощів», Золотоніський машинобудівний завод, ТОВ «Фес Укр», Фабрика «Мікс», взуттєвий магазин «Люкс», ЛГЗ «Златогор», ТОВ ПІІ «Еконія», Красногірський олійний завод, Золотоніський маслоробний комбінат, телеканал «Антена», таксі «Пілот» та Геннадій Перехрест, ПП «Єганов», – коментує координаторка Мар’яна Ніщенко.

Чвертьфінал золотоніської Відкритої Ліги Сміху відбудеться уже 7 червня 2019 року.

Поширити у соцмережах: