Цієї п’ятниці, 22 лютого, у місті Золотоноша відбувся благодійний аукціон, покликаний зібрати кошти для родин АТОвців, які не повернулися до своїх рідних, поклавши життя на захист України. Його організатор – Благодійний фонд «Разом» мецената Людмили Русаліної. «З молотка» відпускали картини юних художників – учасників конкурсу «Мирна Україна», який торік також організував благодійний фонд для талановитої черкаської молоді. Конкурс тоді проходив на всій території Черкащини й зібрав понад 1000 унікальних робіт, об’єднаних єдиною тематикою – любов до рідної землі й прагнення відновлення миру на ній.

У фонді наголошують, ініціатором аукціону стали самі діти-художники, адже їхнє бажання було непохитне – картини мають допомагати, дарувати радість і підтримку, а не пилитися на поличках. Тож до участі на аукціоні представили 102 кращі роботи, а також частину картин інших учасників.

Стартова ціна кожного лоту коливалася від 150 до 500 гривень. Все – залежно від складності виконання роботи та її «статусу»: чи картина була переможною у конкурсі, чи учасника конкурсу, чи отримала спеціальний приз. Боротися за мистецькі твори й долучитися до доброї справи прийшли громадські активісти, відомі діячі, громадські організації, меценати та небайдужі золотонісці. До слова, аукціон організували саме в Золотоноші, оскільки з цього міста надійшло найбільше робіт до конкурсу.

– Благодійний фонд «Разом» і я як меценат працюємо тривалий час на благо нашої держави, робимо різні благочинні акції, які спрямовані на підтримку тих людей, які найбільше цього потребують. Нині ми організували цей захід, аби через дитяче щире мистецтво допомогти тим, хто залишився без сина, батька, брата чи чоловіка, – наголосила засновниця Благодійного фонду «Разом», меценатка Людмила Русаліна.

За її словами, малюнки юних художників, таких молодих, але вже свідомих українців, продемонстрували нам не просто дитяче бачення ситуації, що склалася в нашій країні, а й прагнення малечі жити в мирній та благополучній країні. Тож саме вони попросили дати малюнкам інше життя, адже вони можуть як і потішити покупця, так і бути підтримкою для воїнів, що нині боронять кордони нашої держави.

Боротьба за дитячі малюнки між учасниками аукціону була запеклою. Хтось придбав собі цілу колекцію із трьох-чотирьох картин, хтось обмежився однією, але найдорожчою – серцю й ціною. Так найдороговартісний малюнок обійшовся у понад 2500 тисячі гривень. Усього на аукціоні зібрали 64 тисячі 355 гривень, які передадуть родинам загиблих воїнів Черкащини. Решту малюнків разом із ліками представники Благодійного фонду відправлять у зону проведення ООС.

 

Поширити у соцмережах: