Від давнини до подій сьогодення, що визначають історію Золоніського краю, увійшли в нову ґрунтовну й цікаву книжку, яку презентували нещодавно на Черкащині. Так у черкаському видавництві «Вертикаль» побачила світ науково-краєзнавча праця «Подорож Златокраєм». У ній подано нарис історії Золотоніщини й усіх її населених пунктів.

Автори видання – відомі краєзнавці Григорій Голиш і його донька Лариса Лисиця. Науковці провели фахову й значну за обсягом пошуково-дослідницьку роботу в архівних установах, бібліотеках і музеях, зустрічалися з великою кількістю жителів району, аби до історичних даних додати цікаві факти, незвичні історії й ушанувати людей, які цю історію творили.

Видання присвятили 95-річчю Золотоніського району та світлій пам’яті відомого краєзнавця М. Ф. Пономаренка. Благодійний фонд мецената Людмили Русаліної «Разом» також долучився до видання книги, спрямувавши кошти на друк нарису.

– Ми завжди підтримуємо культурні й мистецькі ініціативи, а коли вони ще й присвячені дослідження історії рідної Черкащини, краю, де ми здійснюємо свою діяльність, то допомагати ініціаторам утілити в життя такі ідеї – наш обов’язок. Адже, щоб разом будувати спільне майбуття, важливо знати й історію краю, людей, передумови і наслідки визначних подій, що спричинили ті чи інші перетворення чи вплинули на наших предків. Тож залюбки долучилися до видання книжки й підтримуватимемо такі ініціативи й надалі, – відзначають у фонді.

Поширити у соцмережах: