В рамках 13-го Арт-Каравану дружби «Україна очима дітей АТО» 22 дитини із Донецької та Луганської областей відпочили на Львівщині, в одному з наймальовничіших курортних комплексів України – Edem Resort Medical&Spa. Маленькі художники пройшли арт-реабілітацію та познайомилися з традиціями Галичини, створивши під час відпочинку картини для виставки «Львівщина очима дітей». ВГМО «Молодіжний рух «Здорова Україна» та діти-художники з зони АТО висловлюють подяку за підтримку меценату Людмилі Русаліній та Благодійному фонду «РАЗОМ».

Творчий відпочинок розпочався 15 жовтня з приїздом дітей до Києва, звідки маленькі художники вирушили до Хмельницького, де їх чекала насичена культурна програма та зустріч на пленері з 20 місцевими художниками-однолітками. Потім юні митці прибули на Львівщину та поселилися у комфортабельному готельному комплексі.

Чудова природа, улюблені заняття та веселі друзі – відпочинок вдався на славу та подарував море приємних вражень! Впродовж тижня діти зі Сходу України проходили арт-терапію, повністю присвятивши себе улюбленій справі! Учасники Арт-Каравану відвідали художні галереї та цікаві майстер-класи, переглянули мистецькі фільми та познайомилися з багатими традиціями Галичини.

Характерно, що перші дитячі малюнки були сумними та похмурими, але з часом на зміну темним тонам прийшли яскраві барви та життєрадісні мотиви. На гранд-фінал до дітей із зони АТО завітали журналісти зі львівського телеканалу HTA. Вже зовсім скоро розпочнеться виставка робіт юних художників «Львівщина очима дітей».

Поширити у соцмережах: