21 вересня, в останній теплий день осені в Сушках дружно відсвяткували День села. На сцені місцевого будинку культури виступали дитячі колективи та місцеві артисти, дякували учасникам АТО та ліквідаторам аварії на ЧАЕС, дарували подарунки найстаршим і наймолодшим жителям села, створеним цього року молодим родинам, відзначали працівників соціальної сфери та майстринь-вишивальниць. Свято відвідали й почесні гості – до сушківчан завітала меценат, засновниця благодійного фонду «Разом» Людмила Русаліна, яка передала у місцевий фельдшерський пункт професійну медичну сумку із комплектом медикаментів для першої допомоги. Місцевим дітлахам до свята вона подарувала розваги на батутах.

Людмила Русаліна привітала сушківців зі святом села, побажала їхнім родинам добробуту, здоров’я, удачі у справах та миру, без якого неможливе ні родинне щастя, ні розвиток економіки і держави в цілому.

– У вас чудові діти – талановиті, артистичні, натхненні, патріотичні, – поділилася враженнями після святкового концерту Людмила Русаліна із сушківчанами та головою Прохорівської сільської ради Віталієм Дошкою.

Тим часом маленькі артисти, які щойно виступали на сцені, прямували до яскравих батутів і розваг, встановлених з нагоди свята на подвір’ї сільського будинку культури. Дорослі ж поспішали накрити святкові столи, а смачна козацька каша, зварена жителем Прохорівки Григорієм Тукаленком вже мліла в казані.

Спілкуючись, сушківчани познайомилися із меценаткою, розпитали про те, чим займається гостя, розповіли й про своє життя-буття. Сільський голова познайомив гостю з художнім керівником сільського будинку культури Вікторією Прохоровою, працівниками соціальної служби, ФАПу, вчителями місцевої школи, майстринями-вишивальницями Наталією Сподарик і Тетяною Сподарик, іншими сушківчанами. Зокрема, із молодою родиною – Іваном і Надією Сподариками, які очікують на народження первістка. Поспілкувалася Людмила Русаліна і з багатодітною мамою Майєю Дракою, яка разом із чоловіком виховує чотирьох синів.

Після частування Віталій Дошка запросив гостю оглянути місцеві пам’ятки – Іллінську церкву в селі Прохорівка, дуб Тараса Шевченка та могилу Михайла Максимовича. У Прохорівському сільському парку гостя оглянула пам’ятний знак прохорівчанину генералу Василю Завойку та відкритий минулоріч пам’ятний знак загиблим землякам-воїнам АТО Сергію Михайлику та Богдану Кикотю.

До речі, благодійний фонд, засновницею якого є Людмила Русаліна, неодноразово допомагав воїнам АТО та дітям, які проживають на Донбасі.

– Мої благодійні фонди займаються, в тому числі, допомогою дітям. Так, вже два роки поспіль ми проводимо конкурс малюнків для дітей, які живуть поблизу лінії фронту «Україна очима дітей АТО», – розповіла Людмила Русаліна. Із малюнками працюють психологи, які відбирають роботи, що передають тривогу і страх своїх авторів. Дітей із найскладнішими травмами ми збираємо й відправляємо у супроводі психологів у мирні міста України, де вони проходять арт-терапію, іншими словами – «вимальовують» свій біль і страх, й заміщують негативні емоції позитивом.

Під час екскурсії Прохорівкою, Людмила Русаліна поцікавилась у сільського голови, з якими проблемами стикається сільська рада, яким чином вдається їх вирішувати, чим може допомогти селам її благодійний фонд.

Віталій Дошка запросив Людмилу Русаліну на день села Прохорівка, що відбудеться 29 вересня, а гостя, у свою чергу, пообіцяла невдовзі завітати до села, аби разом зробити добру справу – посадити калину біля пам’ятного знаку загиблим воїнам АТО у Прохорівськму парку та оздобити територію навколо пам’ятного знаку тротуарною плиткою.

Поширити у соцмережах: