16 грудня у Федерації мотоциклетного спорту України підбили підсумки 2017 року. В актовому залі Національного транспортного університету відбулася щорічна урочиста церемонія нагородження переможців і призерів, володарів кубків чемпіонатів України, Європи та світу з усіх видів програм мотоциклетного спорту.

Серед нагороджених як добре відомі у світі спорту імена, так і зовсім юні спортсмени, які ще не раз нагадають про себе на міжнародних змаганнях: Володимир Тарасов – чемпіон Європи з мотокросу в класі OPEN, срібний призер у цьому ж класі Дмитро Асманов; володар 2 місця чемпіонату Європи з кантрі-кросу на квадроциклах і  срібний призер Кубку світу Богдан Зирін та Ярослав Товстик, який здобув 3 місце в чемпіонаті Європи. «На початку сезону просто хотілося виїхати та показати все, що я вмію! Коли я виграв другий етап і став лідирувати, то стало ясно, що я не хочу відпускати лідируючу позицію», – розповів Володимир Тарасов. Великі плани на майбутнє і в іншого українського призера: «Планую продовжувати у тому ж дусі, виступити на міжнародних змаганнях, можливо, взяти участь у чемпіонаті світу, знову спробувати свої сили на чемпіонаті Європи», – заявив Дмитро Османов.

Нагороди також отримали Микита Калінін за 10 місце в чемпіонаті Світу з шосейно-кільцевих мотоциклетних перегонів у класі «Supersport-300», Ілля Михальчик, який  в загальному заліку чемпіонату Європи у класі «Superstok-1000» посів 9 місце, Максим Сагдієв та Сергій Малик, які встановили 2 світових рекорди на озері Боневіль у Сполучених Штатах Америки.

Допомагають мотокросерам Федерація мотоспорту України та небайдужі меценати. Переможців нагородила меценат і президент групи компаній «Петрус» Людмила Русаліна. «Я підтримую мотоспорт вже багато років і прекрасно знаю цих мужніх людей, які докладають титанічних зусиль, присвячують своє життя розвиткові мотоспорту в Україні. Вони роблять велику справу, я пишаюся, що наші спортсмени на міжнародному рівні отримали такі високі нагороди!», – зазначила Людмила Русаліна.

Почесні нагороди та подарунки від меценатів отримали також шановні ветерани мотоциклетного спорту та юніори, які вже у зовсім юному віці продемонстрували вагомі результати.

До досягнень 2017 року експерти також відносять повернення в Україну міжнародних змагань, чемпіонатів Світу та Європи, та поповнення української мотоциклетної родини спортсменами, які беруть участь у змаганнях  на квадроциклах, у видах програм кантрі-крос та баха.

З кожним роком до мотоциклетного спорту залучається все більше наших співгромадян, насамперед молоді, українські спортсмени показують хороші результати на всеукраїнських і міжнародних змаганнях, а також зростає матеріальна база та кількість трас, що відповідають вимогам Міжнародної мотоциклетної федерації.

Поширити у соцмережах: