Цими вихідними Золотоноша перетворилася на справжню фестивальну столицю: у місті відбулися всеукраїнські фестивалі «Чорнобривців» та «Юнацької патріотичної пісні», хода вишиванок, 4-кілометрова виставка бойових прапорів із зони АТО, а також презентації майстрів живопису, декоративного мистецтва, випічки, меду і веселі народні гуляння на будь-який смак.

Натхненним організатором свята виступила Золотоніська міська рада на чолі з Віталієм Войцехівським за підтримки громади, численних волонтерів і благодійників. Кожен з них вніс свою лепту у створення яскравого дійства: Фонд родини Нечитайло, меценат Людмила Русаліна і Благодійний фонд «Разом», депутати облради Владислав Кулініч і Віктор Полозов, представники бізнесу Ірина Варагаш, Сергій Четверов, Станіслав Лимар, Микола Васильченко та інші.

Однією з найцікавіших подій стала виставка українських прапорів, вручну розписаних та зібраних з різних куточків України, що відкрилася у Меморіальному парку. Перлинами колекції стали унікальні бойові стяги з зони АТО. Протяжність незвичайної виставки прапорів складає понад чотири кілометри, мета заходу – вшанувати пам’ять героїв та об’єднати українців довкола національної ідеї. Збирати унікальну колекцію розпочала нині покійна активістка, волонтерка та письменниця Катерина Валевська, сьогодні її справу продовжують однодумці. Меценат Людмила Русаліна вручила синові Катерини – Артемові Мосякіну – відзнаку «Лицарський хрест родини Мазеп» і благодійний внесок, щоб допомогти втілювати в життя благородну місію, розпочату Катериною Валевською.

Окрасою фестивалю стала традиційна хода вишиванок, яку відкривали молоді матусі з немовлятами у колоритно прикрашених чорнобривцями візочках. Незважаючи на негоду, у «марші вишиванок» взяли участь сотні українців, віддавши шану біля пам’ятника героям Небесної Сотні та поклавши квіти до монументу Кобзаря. Своєрідною «родзинкою» фестивалю стало те, що учасники ходи вишиванок взяли барвисті парасолі, ще раз довівши, що негода не завадить золотонісцям продовжити патріотичну традицію та від душі повеселитися.

У парку Шевченка розгорнулися численні виставки учасників 6-го Фестивалю чорнобривців, відбулися конкурси вишитих сорочок, ікебан і квіткових композицій, смачної випічки, заквітчаних дитячих візочків і малюнків на асфальті. Урочистості продовжилися у міському Будинку культури, де відбулося нагородження переможців Фестивалю чорнобривців, а згодом – гала-концерт переможців 4-го Всеукраїнського юнацького фестивалю патріотичної пісні «Героям Слава», що об’єднав 48 талановитих дітей і підлітків з різних куточків України. Славне історичне минуле та героїчне сьогодення, любов до свого краю, родини, батьківщини – патріотичні пісні у виконанні щирих юних співаків зворушували до сліз. Маленькі переможці пісенного конкурсу отримали почесні дипломи, м’які іграшки та кошики солодощів від торгової марки «Домашнє Свято». Людмила Русаліна привітала учасників фестивалю та побажала талановитим дітям, щоб їхні голоси якомога частіше лунали на українській і світовій сцені. «Від усього серця хочу привітати переможців цього фестивалю – наших чудових дітей. Хочу подякувати їхнім батькам: я сама, як мати п’яти дітей, прекрасно розумію, яка це величезна праця, скільки сил вони вкладають у своїх талановитих дітей», – зазначила меценат. В рамках фестивалю Людмила Русаліна разом із мером Золотоноші Віталієм Войцехівським вручили медалі «Захиснику Вітчизни» бійцям АТО.

Гостей фестивалів чекала насичена культурна та розважальна програма: виставки майстрів живопису та декоративного мистецтва, дегустації випічки, меду та інших смаколиків. Характерні українські козаки в яскравих одностроях запрошували всіх охочих до імпровізованої «корчми» від Золотоніського лікеро-горілчаного заводу «Златогор»: тут на гостей свята чекала справжня золотоніська горілка, ароматні настоянки і наливки, дегустація нових напоїв – першої шоколадної горілки «Статус Шоколад» і екзотичної настоянки «Статус Ананас», а також численні конкурси та розіграші з чудовими призами. Солодкий настрій для маленьких золотонісців забезпечила торгова марка смачних українських ласощів «Домашнє Свято».

Золотоніський фестивальний вікенд з кожним роком збирає все більше щасливих гостей і учасників та славиться не лише на Черкащині, а й далеко за її межами.

Поширити у соцмережах: