Організатор проекту та головний редактор журналу Тетяна Петракова поспілкувалася з пані Людмилою Русаліною на сторінках журналу Ukrainian People.

Торрі Гіггінсон якось сказала: «Жінка – точно така ж сила природи, як вітер, блискавка, електрика». Яскравим прикладом такої жінки є Людмила Русаліна, яка, немов справжня стихія, має в своєму арсеналі нескінченний запас енергії та жіночої сили. Аристократична та вишукана Людмила успішно керує багатопрофільною групою компаній «Петрус». Бізнес-леді, меценат, мати п’ятьох діточок і президент Фонду науково-технічного розвитку України ім. В.С. Михалевича поділилася секретами жіночого успіху у сучасному темпі життя з командою журналу Ukrainian People

Що таке успiх?

Успіх для мене – це, перш за все, досягнення поставленої мети, втілення в життя задуманого і запланованого, та почуття задоволення від досягнутого.

Хто така успiшна жiнка? Чи вiдрiзняться вона вiд успiшного чоловiка?

Це та жінка, яка гармонійно поєднує самореалізацію в різних сферах життя. Це, передусім, ідеальна матуся, яка встигла ще й зробити кар’єру чи побудувати власний бізнес, або ж досягти інших професійних висот. Кожна успішна жінка – це справжній діамант, адже їй складніше досягнути успіху, бо наше суспільство висуває до неї значно більше вимог.

Хто краще веде бiзнес – жiнка чи чоловiк? Чи може вплинути на бiзнес те, що керiвник компанiї не чоловiк, а жiнка?

Це так само абсурдно, як розмірковувати над тим, які співаки кращі – жіночої чи чоловічої статі? Все залежить від конкретної особистості, від її характеру, виховання, знань та досвіду – саме це визначає політику, яку проводитиме керівник. У нас, на жаль, ще мають велику силу гендерні стереотипи. Але світ навкруги дуже швидко змінюється. Є багато прикладів, коли жінки, з жорстким стилем управління, успішно керують компаніями у традиційно «чоловічих» сферах, а чоловіки – досягають значних кар’єрних висот у «жіночому» бізнесі.

Чи маєте Ви цiнностi чи принципи, якими Ви керуєтеся кожен день?

Може це банально, але я завжди перевіряю правильність своїх намірів внутрішнім камертоном, а саме – «як би мій батько оцінив цей вчинок».

Що Вас надихає, як жiнку, на новi вiдкриття?

Я люблю життя і розуміючи його цінність, намагаюся не гаяти часу, не відкладати плани, роботу на завтра. Надихають і діти, для яких я маю бути зразком у всьому.

Ви могли б порадити нашим жiнкам, як стати успiшною i у свой справi, i у особистому життi?

Діяти! Йти до мрії на і не втрачати віри. Не губити свою особистість, розчиняючись у чоловікові й дітях. Повноцінно жити своїм життям. Тоді ви будете цікаві чоловікам й авторитетом для дітей.

Поширити у соцмережах: