Дякуючи меценату Людмилі Русаліній, в Києві, Одесі та Львові в рамках програми «Менухін – 100», що охоплює також Велику Британію, США та Монако, присвячену 100-річчю унікального виконавця та дирижера з українськими корінними Ієгуді Менухіна, пройшли концерти з участю провідних музикантів світу – Дмитра Ситковецького, скрипка (США), Дмитра Суховієнка, фортепіано (Бельгія). З ними виступали Академічний симфонічний оркестр Національної філармонії Романа Кофмана, Одеський національний філармонічний оркестр Вікторія Жадько та академічний молодіжний симфонічний оркестр «ІНСО-Львів» Мирослава Скорика.

В рамках програми «Менеджін-100» три молодих дарування з Києва, Львова та Одеси отримали запрошення на навчання в школу Менеджін в Швейцарії.

Людмила Русаліна: «Сердечно вітаю усіх із чудовою міжнародною подією – святкування 100-річчя геніального скрипаля Ієгуді Менухіна!

Проведення цього важливого музичного проекту, засновником якого є Міжнародна Мистецька Асоціація «AIDA (Monaco)», не лише сприятиме популяризації творчості унікального Ієгуді Менухіна, але й подарує чудову нагоду глибше пізнати музичну культуру й насититись духовно.

Я вдячна Богові, що маю можливість зробити свій внесок у світлий, креативний та багатий світ музики. Сьогодні так важливо збагачувати рівень культури всього українського народу і завдяки таким заходам ми маємо вдалу можливість продемонструвати всьому світові високий рівень моральності й духовності наших співгромадян. Адже нам, справді, є чим пишатися!

Концертна подорож в Україну – такою була остання мрія Ієгуді Менухіна, однак, раптова смерть 12 березня 1999 року обірвала життя й усі творчі плани видатного музиканта. Символічно, що проект «Менухін-100» відбудеться в Одесі, Львові та Києві, і стане втіленням нездійсненої мрії великого музиканта.

Щиро дякую нашим високоповажним Президентам України Леонідові Макаровичу Кравчуку та Леонідові Даниловичу Кучмі за підтримку цього проекту, а також усім небайдужим людям за прекрасну ініціативу, покликану об’єднати світову культурну спільноту й мистецькі кола України, митців та меценатів. Із задоволенням долучаюся до проведення міжнародного заходу «Менухін-100» і маю надію, що наша спільна діяльність принесе гарні результати й стане добрим прикладом для втілення подальших цікавих й корисних мистецьких проектів! З вірою – у краще та світле!»

Поширити у соцмережах: