Ці діти приїхали в столицю з усіх куточків України. Їх близько семиста, у них різні долі. Хтось постраждав внаслідок бойових дій на Сході, а чиїсь батьки віддали життя за цілісність країни на Донбасі. Втім, всі вони – майбутнє України. З метою звернути увагу громадськості на проблеми дітей громадські діячі створили благодійний проєкт “У мене є майбутнє”. Пише espreso.tv

Меценатка проєкту Людмила Русаліна каже, що найголовніше – дати відчути дітям, що про них турбуються: “Ми турбуємося про дітей, ми їх любимо, ми їх кохаємо і дуже хочемо, щоб вони це відчували. А сьогодні тут зібралося більше шестисот дітей з різних куточків України. Особисто я підтримувала приїзд дітей з Черкаської області. Ви бачите, які в них щасливі обличчя, як вони гарно вдягнуті в українських сукнях, українських вишиванках – і це чудово. А наше завдання – щоби діти в Україні, а найбільше діти, які страждають сьогодні в зоні проведення бойових дій, мають проблеми зі здоров’ям, є талановитими, щоб саме такі діти відчували, що про них турбуються. Сьогодні віддамо цим дітям нашу увагу, наше кохання. Завтра – зробить кращим нашу країну, тому що ці діти виростуть з відчуттям, що вони потрібні”.

Найголовніше завдання благодійного заходу – згуртувати дітей, обмінятися культурним надбанням та завести нових друзів по всій Україні. Про це каже одна з організаторок Оксана Лазебник (Ксюша Київська): “Я дуже не люблю, коли мені кажуть там якісь високопарні слова, коли мені дарують подарунки, я не люблю цього – це правда. Для мене найдорожче – посмішки всіх цих 700 дітей і щоб вони поїхали в серцях з оцим святом”.
Людмила Русаліна також вважає, що найголовніше в таких заходах – об’єднання: “Тільки в об’єднані і нашої країни, які б різні не були люди, менталітет, крапка погляду, втім, саме в об’єднані і є наше майбутнє радісне, світле і таке майбутнє, яке ми хочемо нашої  України”.
“Можна просто взяти і зробити. Я думаю, за нас скажуть наші справи. І я думаю, що сама найвища нагорода, яка в кожної людини є – це, напевно, залишатися людиною”, – зазначає громадський діяч Євген Сапожніков.
Пізнавальні майстер-класи, мотиваційна зустріч-фотосесія з зірками та багато іншого інтерактиву. Усі діти змогли взяти участь в різних цікавинках та познайомитися з іншими дітьми.

А сама малеча поділилася своїми враженнями: “З нами в готелі живе хлопчик, він з Максимільянівки. Ми з ним дуже добре подружилися. Я завів собі нового друга. Дуже класно, коли є такі проекти для знайомства”.
Організатори заходу сподіваються, що влада частіше звертатиме увагу на долю української малечі, а не лише в День захисту дітей.
 

Поширити у соцмережах: