У День міста Канева на кіно-концертному майданчику імені Юрія Іллєнка на набережній провели свято вареників. У заході взяли участь команди Канівського коледжу культури і мистецтв та Ліплявської ОТГ. Окрім цього у програмі заходу виступили творчі колективів та майстер-класи від фіналіста кулінарного шоу Сержика Файного, приготування японських пельменів гьодза та розпису імбирних пряників. Усі творчі колективи свята отримали подарунки від фонду “Разом”.

Гості та жителі міста мали змогу не тільки посмакувати українську народну страву, подивитися цікаві презентації та послухати пісень, а й безпосередньо брали участь у голосуванні. Обирали «креативний вареник», «щедрий вареник» і «гастрономічний шедевр». Відтак, за результатами голосування у номінації «Креативний вареник» перемогу здобула команда місцевого осередку партії ім.О.Ляшка, номінацію «Щедрий вареник» вибороли представники Ліплявської ОТГ, а «Гастрономічний шедевр» представила команда Канівського коледжу культури і мистецтв.

Утім, одними розвагами День міста не обмежився. Так, в ході святкування, активісти провели акції добра, в ході яких розповідали про поводження з безпритульними тваринами та необхідність сортування сміття.

Молодь організувала і власний фестиваль «Культрафест», що проходив в рамках Дня міста на набережній Дніпра. Глядачі слухали цікаві лекції про екологію, роздільний збір сміття, підбір еко-гардеробу, слухалий дивилися  виступи гітаристів «Альтавісти» та театральної студії «Фенікс».

Поширити у соцмережах: