Днями Золотоноша перетворилася на велику сцену, що поєднала у собі креатив, гумор і благодійність. Так уже вдруге проект «Ліга Сміху» об’єднав довкола себе близько ста учасників із різних куточків України та зіркових тренерів, які невтомно працювали зі своїми командами, аби вибороти право виступати у фіналі. Захід провели за підтримки Золотоніської міської ради та фінансування відомої української меценатки, засновниці Благодійного фонду «Разом» Людмили Русаліної.

Із командами упродовж п’яти днів працювали зіркові редактори Київської ліги сміху: Ілля Дерменджи та Сергій Бібілов. Кожна команда виступала зі своїм тренером, а тренерський склад був теж зірковим. Віталій Войцехівський, міський голова Золотоноші, Людмила Русаліна, меценатка, громадська діячка, головний спонсор заходу, Іван Кухарчук, учасник команди “30+”, Артем Дамницький, представник команди “Ветерани космічних військ”, Інна Приходько, акторка, пародистка. Тож на сцені можна було переглянути виступи команд «Старі клячі» та «Кавомани» із Золотоноші, «По-людськи» (Чорнобай), «Одуванчик» (Ужгород), «Поні в яблуках» з Полісся, «Дуракам закон не писаний» (Ніжин), «Довідник «Стеля» та «Хвилюватися немає причин» – Черкаси, «Sha» (Київ), «Владимирский централ – город северний» (Чернігівщина).

– Отримала колосальний досвід. Адже виступати публічно – це одне, а ось виступати публічно у гумористичному жанрі й відчувати велику відповідальність за виступ своїх підопічних – різні речі. Проте приємно бачити старання усіх команд, не лише моєї, а ще мені як меценату важливо підтримувати такі заходи, адже вони вчать молодь думати не лише про себе й розваги, а й про тих, кому потрібна допомога, – говорить Людмила Русаліна.

Рівень команд та підготовленість тренерів вражав. Однак чотири команди все ж таки потрапили до батлу. За результатами гри змагання покинули дві команди: «Одуванчик» (Ужгород), «Поні в яблуках» з Полісся.

До всього Золотоніська Ліга Сміху має і благодійний підтекст. Усі кошти, виручені з продажу квитків на захід, організатори спрямовують на допомогу тим золотонісцям, які опинилися у важких життєвих ситуаціях. Цього разу понад 16 тисяч гривень удалося зібрати на допомогу місцевій жительці Тригуб Діані. Фінал Ліги Сміху планують провести вже у вересні. До того часу команди мають неабияк підготуватися, адже боротьба буде запеклою.

Поширити у соцмережах: