24 травня у Золотоноші стартував другий сезон відкритої «Ліги сміху», що зібрав справжніх шанувальників креативних, неординарних та незапозичених жартів і сатири. Черкаси, Полтава, Київ, Скадовськ, Тернопіль, Умань, Золотоноша, Чорнобай – ось такою стала географія Золотоніського фестивалю гумору. Пише Золотоноша. сіті . Фінансовим партнером заходу вкотре стала меценатка Людмила Русаліна та БФ “Разом”

13 команд з різних куточків країни вийшли на золотоніську сцену, щоби продемонструвати своє вміння жити весело, дарувати позитив, помічати у серйозному смішне і бути зодчими великого сміхотворства. Тішить, що з кожним сезоном наша гуморина омолоджується, все більше студентських команд долучаються до неї.

Приємно бачити уже знайомі обличчя чорнобаївських хлопців «По-людськи», чернігівської молоді «Владимирский централ», котрі стали переможцями першого сезону, скадовських студентів «Рука в синиці», переформатований черкаський «Довідник стеля», неординарних тернопільських дівчат «Кілька людей». Ще відрадніше відкривати для себе запальних і чудернацьких полтавських юнаків-механіків, київських хейтерів «Vova» з колоритним Журбою та «дідом» з Криму . Як довела столична збірна «На сцені команда», у Золотоноші все так, як у Києві. Навіть обіграли наш проблемний обвал на колекторі, мотивуючи це будівництвом метро. У патріотичному дусі жартували золотоніські «Кавомани» та «По-людськи».

 

За правилами гри кожен із шести тренерів у процесі виступу обирав 2 команди, з якими працюватиме протягом сезону. Траплялися ситуації, коли артисти так запалювали суддів, що усі вони підхоплювалися зі своїх місць у глядацькому залі. І тоді вже команди обирали собі тренера. Аби зі сцени лунав гумор вищого ґатунку, чорновий попередній відбір жартів редагували Сергій Бібілов та Ілля Дерменжі. Кубок та грошову винагороду фестивалю заслужено отримала команда з Києва «Vova».

Вечір гумору, відпочинку та благодійності у Золотоноші вдався на славу. Велика заслуга в цьому ініціатора і натхненника гуморини − міського голови Віталія Войцехівського, невтомного організатора і відмінного ведучого Андрія Купчина. Молодіжний формат у «Лігу сміху» вдихнула заступниця міського голова Мар’яна Ніщенко.

Завдяки вирученим коштам за продаж квитків у напівпорожньому (відповідно до карантинних обмежень) залі для лікування онкохворого золотонісця Олексія Головньова зібрали 23 тисячі гривень. Ще 10 тисяч додали Віталій Войцехівський, голова Золотоніської райдержадміністрації Ірина Тернова та депутат Черкаської обласної ради Євген Курбет. Їх вручили матері юнака, медсестрі ковідної бригади міської первинки Раїсі Головньовій.

Наступний сеанс золотоніської сміхотерапії відбудеться 23-24 червня. Відвідавши його, ви вб’єте відразу трьох зайців: отримаєте море позитиву і чудового настрою, відмінно проведете час у компанії гумористів найвищого ґатунку та місцевого розливу, а також матеріально допоможете людині, яка бореться з тяжкою недуго

Поширити у соцмережах: