Посміхалися зі сльозами на очах, дякували, згадували чоловіків і не відводили очей з власних діточок, які залишилися без тата. Так щемно та емоційно вчора відбулося перше вручення коштів від Благодійного фонду мецената Людмили Русаліної «Разом», зібраних нещодавно за допомогою благодійного аукціону дитячих малюнків конкурсу «Мирна Україна». Його ініціатором стали самі діти-художники Черкащини. За результатами аукціону зібрали 64 тисячі 355 гривень, які пропорційно розділили між родинами полеглих на російсько-українській війні службовців, у яких залишилися неповнолітні діти. Їм, до слова, від фондівців і мецената Людмили Русаліної вручили ще й солодкі подарунки.

Так першими грошову допомогу від Благодійного фонду «Разом» отримала родина Сергія Єпіфанова – дружина Лілія, доньки Яна та Лана; родина Миколи Зайцева – дружина Людмила й донька Лідія; і родина Юрія Тарасенка – дружина Ольга та п’ятеро дітей.

 – Знаємо, що жодні багатства світу не допоможуть ні повернути чоловіка й тата, ні втамувати біль утрати. Проте, ви маєте жити далі, бути сповненими сил та енергії, аби виховувати своїх діточок, берегти пам’ять про мужність і подвиг своїх чоловіків. А ця грошова допомога – це знак шани й поваги від свідомих юних черкасців, які брали участь у конкурсі й аукціоні, та від нас, дорослих працівників фонду, яким небайдужа ваша доля, – наголосив директор Благодійного фонду «Разом» Борис Холоденко.

 

А поки дітвора вивчала складові подарункового пакету з солодощами, їхні мами, стримуючи сльози, щиро дякували:

 

 

 

 

– Дякуємо вам за пам’ять! Не так важливі кошти чи матеріальні блага, а скільки те, що про наших чоловіків не забуваєте, що розумієте важливість їхньої втрати для держави і, насамперед, для нас. І висока свідомість дітей, які малювали малюнки й запропонували зібрати за них кошти для нас – це просто високий рівень свідомості й любові до нас, рідної землі й України! – відзначила пані Ольга.

 

Протягом наступних трьох тижнів у Благодійному фонді «Разом» вручать грошову допомогу та солодощі всім родинам, у яких залишилися неповнолітні діти, заради допомоги яким й організували благодійний аукціон, що відбувся 22 лютого у місті Золотоноша.

Поширити у соцмережах: